Alumnikring Smart Building opgestart

Op 26 januari 2023 was de aftrap van de Alumnikring Smart Building. 

De gediplomeerden van twee lichtingen Smart Building studenten waren uitgenodigd. Er was een goede opkomst vanuit zowel de oud-studenten als uit het docententeam Smart Building. 

Gastsprekers waren Bram Clahsen, sectordirecteur Techniek en Informatica en Martin Maatkamp, adjunct-directeur van Van Dorp, installatiebedrijf uit Zevenaar. 

Bart Rhebergen, senior docent Smart Building en initiatiefnemer van de Alumnikring opende de bijeenkomst en vertelde over de aanleiding. Doel is deze groep te laten groeien tot een grote Alumnikring om ieders netwerk te vergroten. Twee keer per jaar organiseren we een bijeenkomst. 

Bram Clahsen sprak de trots uit over deze groep en over de opleiding Smart Building en Martin Maatkamp was vanuit het bedrijfsleven vanaf de start van de opleiding Smart Building betrokken. Hij heeft de ontwikkelingen van de opleiding van dichtbij meegemaakt en vertelde hierover. 

Smart Builders zijn heel breed opgeleid. Discussiepunt is en blijft of meer gespecialiseerd moet worden in de opleiding. Hierover tijdens de bijeenkomst gesproken met de alumni. 

Gedurende de afgelopen jaren zijn keuzedelen steeds breder opgepakt. Er zijn meer mogelijkheden en mooie keuzes. Huidige studenten kunnen zodoende steeds meer zelf hun eigen route kiezen. 

Ook een mooie ontwikkeling is de bedrijfsprojecten. De 3e jaars studenten werken aan een project in een bedrijf en krijgen zodoende een mooi kijkje in de keuken van het bedrijf. 

Er zijn voldoende punten om een vervolg te geven aan deze Alumnikring. De volgende bijeenkomst staat gepland voor juni.