Bedrijfsprojecten 2021 afgesloten met presentaties

Bedrijfsprojecten 2021 afgesloten met presentaties

Op 6 oktober jl. waren de presentaties van de bedrijfsprojecten van de Smart Building studenten onder toeziend oog van de bedrijven, RIF partners, belangstellenden, de medestudenten en docenten bij het Amphion in Doetinchem. Presentator Jan Gersen opende de avond, projectleider RIF Miguel Visser gaf een toelichting op de projecten en Marleen Mokkink, directeur van Van Wijnen Eibergen, gaf in een motiverende speech haar zienswijze op de noodzaak van studenten voor het bedrijfsleven en voor vrouwen in de techniek: Blijf vooral jezelf!

Aan het begin van 2021 zijn we gestart met de bedrijfsprojecten. Op 8 februari jl. was de Kick-Off waarbij de bedrijven de projecten hebben toegelicht en de onderzoeksvragen hebben neergelegd. De toenmalig 3e jaars Smart Building studenten konden vragen stellen en op basis daarvan een voorkeur aangeven. De projecten waren zeer divers: van kwaliteitsborging  (zeer actueel) tot een interieurontwerp, van logistieke oplossingen tot de ontwikkeling van een windturbine op een woning. Op basis van de voorkeuren zijn de projectgroepen ingedeeld. Mooi om hierbij te vermelden is dat iedereen werd ingedeeld in een projectgroep van de 1e of een enkele van de 2e keus.

Deze projectgroepen zijn aan de slag gegaan met het schrijven van een projectplan. Na regelmatig overleg met de opdrachtgever en het bepalen van de onderzoeksmethode is een planning gemaakt en vervolgens is er gewerkt aan de projecten. De projectgroepen hebben tot slot adviesrapporten geschreven waarmee de bedrijven aan de slag kunnen. Tijdens de presentaties zagen we de eindresultaten.

In de presentaties kwamen de aanleiding, onderzoeksvraag, het eindresultaat, de reflectie en een eindwoord van de studenten aan de orde. De bedrijfsprojecten zijn als zeer waardevol ervaren. Dit geldt voor zowel studenten, opdrachtgevers als docenten.

Een overzicht van de projecten van 2021:

 BedrijfOnderzoeksvraag
1Graafschap CollegeOntwikkeling holoLens
2Graafschap CollegeOntwikkeling 3D-printer
3Kormelink BouwConceptuele houtskeletbouw woning
4Kormelink BouwKwaliteitsborging
5Van Wijnen EibergenVerbouwplan van Kantoor
6Westerveld & NederlofUitwerking van de ‘ASAP’-gevel
7WAM&VanDurenPlan Meddo Gelle
8Kremer TechniekWindturbine op Woonhuis
9Kremer TechniekNieuwe inzichten prefab elektra
10Kremer TechniekSysteem NOM
11Bouwmensen Gelderland OostRevitalisering Opleidingsgebouw Doetinchem
12Marku BouwVan 3D naar VR en 4D

In 2022 gaan we opnieuw aan de slag met bedrijfsprojecten met 3e jaars Smart Building studenten. Wilt u ook een project aanmelden? Dat kan via onderstaande knop naar de pagina bedrijfsprojecten.

Informatie en aanmelden Bedrijfsprojecten

Een aantal foto’s voor een impressie van de avond: