Bedrijfsprojecten 2022 – Presentatie-avond 3e jaars Smart Building studenten

Bedrijfsprojecten 2022 – Presentatie-avond 3e jaars Smart Building studenten

Op maandag 20 juni 2022 werden de bedrijfsprojecten gepresenteerd aan een publiek met daarin vertegenwoordigers van bedrijven, RIF-partners, ouders/verzorgers, studenten en docenten bij het CIVON in Ulft. Jan Gersen presenteerde de avond en projectleider RIF Miguel Visser gaf een korte toelichting op het proces met daarin de boodschap dat het traject belangrijker is dan het uiteindelijke resultaat.

De 3e jaars Smart Building hebben gedurende 20 weken gewerkt aan projecten in het bedrijfsleven. In februari hebben de bedrijven de projecten gepitcht en de studenten hebben hieruit een keuze gemaakt. De projecten waren weer zeer divers: van het werken met de hololens tot het ontwerpen van een interieur. En van het printen van beton naar het verduurzamen van bouwplaatsen. Ook het werken met VR, een 4D planningsprogramma en een 3D model kwam voorbij.

Op basis van de voorkeuren van de studenten zijn projectgroepen gevormd en deze zijn aan de slag gegaan met het schrijven van een projectplan. Voor het project is regelmatig overleg noodzakelijk met de opdrachtgever en de studenten waren dan ook 1 dag per week in de gelegenheid om aan het project te werken en het bedrijf te bezoeken.

Tijdens de presentaties zagen we de eindresultaten van de projecten. De aanleiding, onderzoeksvraag, eindresultaat en reflectie werden gepresenteerd. Wederom is gebleken dat bedrijfsprojecten zeer waardevol zijn, zowel voor de bedrijven als de studenten en ook de docenten.

Een overzicht van de projecten van 2022:

BedrijfOnderwerp
Marku BouwVirtual Reality – het schrijven van een handleiding
Marku BouwHet werken met een 4D-planningsprogramma
Van Wijnen EibergenVerduurzamen bedrijfspand
Klomps BouwBouwplaatsen verduurzamen
Van DorpVerduurzamen bedrijfspand
ReinbouwInterieurontwerp
Rensa3D-model leidend in productie
ARX ArchitectenStepping Stones
Graafschap CollegeHololens inzetten tijdens lessen
Graafschap College3D-printer inzetten tijdens lessen
Graafschap CollegeHolografische projector
Graafschap CollegeVerbouwing interieur Graafschap College

In 2023 krijgt dit zeker een vervolg. Dan gaan de 3e jaars Smart Building studenten opnieuw aan de slag met bedrijfsprojecten. Als u een project wil aanmelden dan kan dit op de pagina Bedrijfsprojecten, via onderstaande knop. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het docententeam Smart Building.

Informatie en aanmelden Bedrijfsprojecten

Impressie van de avond: