MASTERCLASS INSTALLATIETECHNIEK – VERLOOP, VERGRIJZING, VERDUURZAMING. WAT NU?!

MASTERCLASS INSTALLATIETECHNIEK – VERLOOP, VERGRIJZING, VERDUURZAMING. WAT NU?!

De installatiebranche groeit: Verduurzaming en een ouder wordende bevolking vragen om meer techniek en digitalisering in woning- en utiliteitsbouw, waardoor installatietechniek een steeds groter aandeel van de totale bouwkosten inneemt. Alles neemt toe, behalve het personeel! Er liggen genoeg kansen voor bijscholing, de inzet van zij-instromers en technische innovaties om de grote opgaves rond verduurzaming, demografische ontwikkelingen en de wereldwijde energietransitie het hoofd te kunnen bieden. Maar hoe gaan we die kansen verzilveren? Op woensdag 20 april van 15.00 tot 17.00 uur houdt het Grensland College de masterclass Installatietechniek – “Verloop, vergrijzing, verduurzaming. Wat nu?!”, bij het CIVON in Ulft, met aansluitend een netwerkborrel. Diverse sprekers vertellen over de noodzaak van bijscholing, zij-instroom en technische innovaties in de installatietechniek.

INHOUD VAN DE MASTERCLASS

Berthold van Benthem, Regiomanager Gelderland en Overijssel bij Techniek Nederland, vertelt over de impact van de energietransitie voor de installateur. In een markt waar de vraag naar verduurzaming steeds groter wordt, zijn slimme innovaties noodzakelijk. Maar hoe kan er aan die toenemende vraag worden voldaan, nu het tekort aan goed opgeleid personeel blijft oplopen?

Bram Schats, eigenaar van Smart-Building-adviesbureau Avelution, neemt je mee in de veranderende wereld van slimme gebouwen en de uitdagingen binnen het huidige bouwproces. “Bij het realiseren van installaties in gebouwen moet het gaan over het functioneel gebruik en niet over het product dat wordt geleverd. We moeten niet alleen vooraf berekenen hoe duurzaam een gebouw zou moeten zijn, maar dit ook toetsen in de gebruikersfase. Inzicht in het gebouw is de basis van elk slim gebouw.” Maar hoe dan?

Afsluitend behandelt Dave Mateman, Academiemanager bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de mogelijkheden die de deeltijd Associate Degree-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek biedt om omgevingen te creëren die comfortabel, veilig, energiezuinig en “slim” zijn. En hij vertelt hoe het is om naast je werk in deeltijd een hbo-opleiding te volgen en waarom de installatietechniek van de toekomst daarom vraagt.

Ben jij benieuwd hoe jij om kunt gaan met verloop, vergrijzing en verduurzaming? Meld je dan nu aan voor deze masterclass!

PROGRAMMA

15.00 uur:
Welkom door Alexander van der Graaff, Projectmanager Grensland College

15.05 uur:
Berthold van Benthem, Regiomanager Gelderland en Overijssel, Techniek Nederland over:
“Energietransitie: lust of last voor de installateur?”

15.40 uur:
Pauze

15.50 uur:
Bram Schats, Smart Building Adviseur, Avelution over:
“Smart Buildings: een gadget of een must?”

16.30 uur:
Dave Mateman, Academiemanager, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen over:
“Ad Gebouwgebonden Installatietechniek bij het Grensland College”

17.00 uur:
Netwerkborrel

18.00 uur:
Einde

LOCATIE

CIVON Smart Business Centre
Hutteweg 32
7071 BV Ulft

Livestream:

De masterclass is ook digitaal te volgen via de livestream. Dus ben je niet in de gelegenheid om naar Ulft te komen, maar wil je de masterclass niet missen? Schrijf je dan in voor de livestream. Via de livestream is het ook mogelijk om vragen te stellen aan de sprekers! Zo kun je op afstand toch gewoon meedoen.

Kies bij het aanmelden voor ‘op locatie in Ulft’ of ‘via de livestream’ om ons te laten weten via welke weg we jou mogen ontvangen.

info@grenslandcollege.nl
+31 6 10 44 93 91