Allround dakdekker metaal
Installatietechniek

Allround dakdekker metaal

  • Installatietechniek
  • MBO niveau 3
  • Gemiddeld 850 uur
  • IW Didam

Niveau 3 – bbl – 2 jaar

Het beroep

Het lijkt misschien simpel, maar bij het leggen van een goed dak komt veel kijken. Als allround dakdekker metaal ben jij hierin gespecialiseerd. Je installeert goten en regenwaterafvoeren. Ook leg je dakbedekkingssystemen aan. Natuurlijk moet een dak goed lekdicht zijn. Jij weet precies hoe dat moet en je weet hoe je een dak moet onderhouden. Als allround dakdekker verdeel je het werk over de monteurs in je team. Je houdt in de gaten dat de kwaliteit van het werk altijd goed is.

Je volgt de lessen bij InstallatieWerk in Didam.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over deze opleiding?
Neem contact op met het team Installatietechniek van het Graafschap College of IW in Didam