Allround montagemedewerker houttechniek
Hout en Meubel

Allround montagemedewerker houttechniek

  • Hout & Meubel
  • MBO niveau 3
  • Gemiddeld 850 uren
  • J.F. Kennedylaan Doetinchem

Niveau 3 – bbl – 2 jaar

Het beroep
Ben je montagemedewerker houttechniek? Dan werk je in een fabriek waar gevelelementen of onderdelen voor houtskeletbouw worden gemaakt. Bij gevelelementen moet je denken aan kozijnen, ramen en deuren. Houtskeletbouw is een bouwsysteem waarmee huizen worden gebouwd. Als montagemedewerker maak je de benodigde onderdelen hiervoor, zoals wanden, vloeren en daken. Je monteert de gevel- en houtskeletbouwonderdelen volgens een tekening. Dat is nauwkeurig werk dat aan allerlei kwaliteitseisen moet voldoen.

Opbouw
Tijdens de opleiding is onder andere aandacht voor het machinaal bewerken van hout, plaatmateriaal en gereedschappen en het assembleren van onderdelen (praktisch en theoretisch). Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Examinering
Aan het eind van de opleiding doe je een proeve van bekwaamheid en een vakvaardigheidstoets. Daarnaast heb je een theorie-examen.

Toelatingscriteria
Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4.

Aanvullende toelatingscriteria
Wiskunde en/of natuurkunde

Aanmeld- & toelatingsprocedure
Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Hout & Meubel van het Graafschap College