Allround tegelzetter
Bouwtechniek Tegelzetter

Allround tegelzetter

  • Bouwtechniek
  • MBO niveau 3
  • BOL gemiddeld 1000 uur/BBL gemiddeld 850 uur
  • J.F. Kennedylaan/Gildenstraat Doetinchem

Niveau 3 – bol/bbl – 3 jaar/2 jaar

Het beroep
Naast de standaard tegelzetwerkzaamheden, voer je als allround tegelzetter specialistisch tegelzetwerk uit. Denk bijvoorbeeld aan het betegelen van trappen of complexe rondingen. Je werkt zelfstandig, neemt beslissingen en geeft leiding aan (leerling)tegelzetters. Je plant en organiseert de werkzaamheden en zorgt dat jij en je collega’s veilig kunnen werken. Je let op de kwaliteit van het werk en bent het aanspreekpunt voor mensen met vragen of problemen.

Opbouw
Na het eerste leerjaar in deze driejarige vakopleiding, wordt bepaald of het op grond van leerresultaten mogelijk is om de opleiding na het eerste leerjaar in 2 jaar af te ronden. In het eerste leerjaar vindt een oriëntatie plaats op niveau 2. Het onderwijs in leerjaar 2 en 3 wordt op niveau 3 gegeven en afgesloten. Naast de vaktechnische programma-onderdelen krijg je ook algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Als je dit profiel in de beroepsopleidende leerweg volgt, volg je de lessen bij Bouwmensen Gelderland Oost in Doetinchem. Kies je voor dit profiel in de beroepsbegeleidende leerweg dan volg je lessen op de hoofdlocatie van het Graafschap College.

Examinering
Gedurende de opleiding krijg je twee praktijk- en drie theorie-examens.

Toelatingscriteria
Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4.

Aanmeld- & toelatingsprocedure
Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of nog vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Bouwtechniek van het Graafschap College