Eerste monteur woning
Installatietechniek

Eerste monteur woning

  • Installatietechniek
  • MBO niveau 3
  • Gemiddeld BOL 1000 uur, BBL 850 uur
  • Gildenstraat Doetinchem

Niveau 3 – bol/bbl – 2 jaar

Het beroep

Als eerste monteur woning installeer je allerlei installaties, bijvoorbeeld voor water, gas, centrale verwarming, ventilatie en riolering, of onderdelen van deze installaties. Je maakt de installaties gebruiksklaar, zorgt voor het onderhoud en repareert ze als het nodig is. Daarnaast begeleid je minder ervaren collega’s en leerlingen, verdeel je de werkzaamheden binnen jouw team en geef je uitleg. Ook controleer je of er volgens de veiligheidsvoorschriften wordt gewerkt, want de veiligheid staat in dit beroep altijd voorop! Werken aan gasleidingen is immers niet zonder risico’s.

Opbouw

De opleiding bestaat uit 7 periodes, waarin je aan verschillende projecten werkt. Je krijgt beroepsspecifieke vakken en algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Je volgt de lessen bij het opleidingsgebouw (Gildenstraat 27) in Doetinchem.

Examinering

De examinering vindt plaats op basis van een portfolio waar je gedurende je opleiding aan werkt. In dat portfolio leg je informatie vast, waaruit blijkt over welke kennis en vaardigheden je beschikt. Op basis van dat portfolio vindt een assessment plaats. Tijdens dit assessment worden jouw kennis en vaardigheden getoetst door twee onafhankelijke assessoren.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 3 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een mbo-diploma van een soortgelijk(e) opleiding en/of profiel op niveau 2 of vmbo-diploma kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg of gelijkwaardige opleiding of een overgangsbewijs van havo 3 naar havo 4 of vwo 3 naar vwo 4.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Installatietechniek van het Graafschap College