Metselaar
Bouwtechniek Metselaar

Metselaar

  • Bouwtechniek
  • MBO niveau 2
  • Gemiddeld BOL 1000 uur / BBL 850 uur
  • Gildenstraat Doetinchem

Niveau 2 – bol/bbl – 2 jaar

Het beroep
Ben je metselaar? Dan maak je binnen- en buitenmuren van woningen of gebouwen. Er zijn veel verschillende soorten muren. Denk aan variaties in stenen, patronen en voegwerk. Kortom, werk voor een echte specialist! In je werk draait het om het voorbereiden, uitvoeren en controleren van je metselwerk. Je werkt bij een metsel- of aannemersbedrijf en bent breed inzetbaar, zowel in de nieuwbouw als in de bestaande bouw. Je werkt meestal in een team en altijd onder leiding van een voorman of uitvoerder.

Opbouw
In het eerste jaar van de opleiding volg je op school theorie- en praktijklessen. In het tweede jaar van de opleiding wordt, in samenwerking met het opleidingsbedrijf Bouwmensen Gelderland Oost, bekeken of het mogelijk is om door te gaan in de bbl-opleiding (4 dagen werken en 1 dag naar school). Dit laatste is mede afhankelijk van jouw resultaten. Binnen het profiel kun je je richten op het aandachtsgebied metselaar inclusief casco lijmwerk of metselaar inclusief lichte scheidingswanden.

Je volgt de lessen bij Bouwmensen Gelderland Oost in Doetinchem.

Examinering
Gedurende de opleiding krijg je twee praktijk- en twee theorie-examens.

Toelatingscriteria
Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding.

Aanmeld- & toelatingsprocedure
Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Bouwtechniek van het Graafschap College