Montagemedewerker houttechniek
Hout en Meubel

Montagemedewerker houttechniek

  • Hout & Meubel
  • MBO niveau 2
  • Gemiddeld 850 uur
  • J.F. Kennedylaan Doetinchem

Niveau 2 – bbl – 2 jaar

Het beroep
Als montagemedewerker houttechniek voer je alle werkzaamheden uit die bij het monteren van gevel- en houtskeletbouwonderdelen, zoals kozijnen, ramen, deuren, wanden, vloeren en daken, komen kijken. Daarnaast begeleid en motiveer je minder ervaren collega’s en leerlingen bij het uitvoeren van hun productiewerkzaamheden. Je werkt op de montageafdeling van een timmerfabriek. Of je alleen of in teamverband werkt, hangt af van de afmeting en het gewicht van de onderdelen die worden gemaakt. Er worden hoge eisen gesteld aan de producten die je maakt. Daarom is het belangrijk dat je nauwkeurig en geconcentreerd kunt werken. Ook is het belangrijk dat jij en je collega’s veilig werken. Dat houd jij in de gaten!

Opbouw
Na het eerste leerjaar wordt bepaald of het op grond van jouw leerresultaten mogelijk is om de opleiding na het eerste leerjaar in 2 jaar af te ronden. Laten je resultaten het niet toe dan duurt de opleiding 3 jaar. Naast de vaktechnische programma-onderdelen krijg je ook algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Examinering
Aan het eind van de opleiding doe je een proeve van bekwaamheid en een vakvaardigheidstoets. Daarnaast heb je een theorie-examen.

Toelatingscriteria
Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding. Verder geldt nog een aantal algemene criteria. Deze vind je hier.

Aanmeld- & toelatingsprocedure
Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Hout & Meubel van het Graafschap College