Monteur elektrotechnische installaties
Elektrotechniek

Monteur elektrotechnische installaties

  • Elektrotechniek
  • MBO niveau 2
  • Gemiddeld BOL 1000 uur, BBL 850 uur
  • Gildenstraat Doetinchem

Niveau 2 – bol/bbl – 2 jaar

Het beroep

Zijn er kapotte verkeerslichten? Doet de telefoon het niet meer of heeft het beveiligingssysteem het begeven? Dan kom je als monteur elektrotechnische installaties in actie! Je kijkt wat het probleem is en lost het op, bijvoorbeeld door onderdelen te repareren. Ook leg je elektriciteit aan en onderhoud je de elektrotechnische installaties, zodat storingen zoveel mogelijk voorkomen kunnen worden. Soms kom je problemen tegen die je zelf niet kunt oplossen. Dan schakel je een expert in. Je bent in dienst van een installatiebedrijf, maar bent veel op pad. Je werkt bijvoorbeeld in ziekenhuizen, winkelcentra, woningen, kantoorpanden of fabriekshallen.

Opbouw

De opleiding bestaat uit 7 periodes, waarin je aan verschillende projecten werkt. Je krijgt beroepsspecifieke vakken en algemene vakken, zoals Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap.

Je volgt de lessen bij het opleidingsgebouw (Gildenstraat 27) in Doetinchem.

Examinering

De examinering vindt plaats op basis van een portfolio waar je gedurende je opleiding aan werkt. In dat portfolio leg je informatie vast, waaruit blijkt over welke kennis en vaardigheden je beschikt. Op basis van dat portfolio vindt een assessment plaats. Tijdens dit assessment worden jouw kennis en vaardigheden getoetst door twee onafhankelijke assessoren.

Toelatingscriteria

Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding.

Aanmeld- & toelatingsprocedure

Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Elektrotechniek van het Graafschap College