Tegelzetter
Bouwtechniek Tegelzetter

Tegelzetter

  • Bouwtechniek
  • MBO niveau 2
  • Gemiddeld BOL 1000 uur / BBL 850 uur
  • Gildenstraat Doetinchem

Niveau 2 – bol/bbl – 2 jaar

Het beroep
Als tegelzetter weet je alles over tegels, in alle soorten en maten. Je hebt verstand van verschillende materialen, zoals keramiek, natuursteen en glas. Wanden en vloeren bekleed je met tegels, die je eerst in de juiste vorm snijdt. De ene keer gebruik je specie, de andere keer lijm om de tegels vast te maken. Tegels zijn vaak de afwerking van de bouw, dat betekent dat het zetwerk netjes en precies moet gebeuren. Als tegelzetter werk je in de nieuwbouw, maar ook aan de renovatie en restauratie van woningen en grote gebouwen. Het werk kan fysiek zwaar zijn, omdat je vaak moet bukken, knielen en tillen.

Opbouw
In deze tweejarige opleiding krijg je naast theorie- en praktijklessen in het kader van de uitvoering van de tegelwerkzaamheden, het organiseren van de dagelijkse werkzaamheden en kwaliteitsbewaking. Daarnaast krijg je algemene vakken als Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Tijdens de opleiding zijn verschillende stageperioden opgenomen. Na het eerste leerjaar wordt bekeken, in samenwerking met het opleidingsbedrijf (Bouwmensen Gelderland Oost) of het mogelijk is om door te gaan in een bbl-opleiding (4 dagen werken en 1 dag naar school). Dit is mede afhankelijk van jouw studieresultaten.

Je volgt de lessen bij Bouwmensen Gelderland Oost in Doetinchem.

Examinering
Gedurende de opleiding krijg je twee praktijk- en twee theorie-examens.

Toelatingscriteria
Om tot dit profiel op niveau 2 te worden toegelaten, gelden de volgende wettelijke eisen:
Een diploma Entree of vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg of een gelijkwaardige opleiding.

Aanmeld- & toelatingsprocedure
Wil je je aanmelden voor een opleiding bij het Graafschap College? Doe dat dan bij voorkeur vóór 1 maart (maar uiterlijk vóór 1 april) via de aanmeldknop op deze pagina. Als je aan alle voorwaarden voldoet, zul je meestal worden toegelaten tot de opleiding van je keuze. Ons streven is om je zo snel mogelijk te laten weten of je tot de opleiding bent toegelaten. Wanneer je het dringende advies krijgt om voor een andere opleiding te kiezen, biedt het Loopbaanplein je een adviesgesprek aan met één van onze decanen. Hij of zij helpt je bij het vinden van een opleiding die beter bij je past.

Meer informatie of vragen over de opleiding?
Neem contact op met het team Bouwtechniek van het Graafschap College