OTIB krijgt een nieuwe naam

Vanaf 15 juni verandert de naam van OTIB naar Wij Techniek. Wij Techniek is het ontwikkelingsfonds voor de technische installatiebranche. Wij Techniek motiveert alle vakmensen in de branche om hun talent en kennis optimaal te ontwikkelen en in te zetten voor een toekomstbestendige leefomgeving. Van engineer tot monteur, van secretaresse tot zij-instromer, van HR-adviseur tot magazijnmedewerker en van leerling tot ondernemer en directeur.

Wij Techniek is het samenwerkingsverband van de werknemersorganisaties CNV Vakmensen, De Unie en FNV-Metaal en de werkgeversorganisaties NVKL en Techniek Nederland. In opdracht van en samen met deze sociale partners werkt Wij Techniek aan de ontwikkeling van de installatiebranche. “Gezamenlijk pakken we de uitdagingen die ons vak kent op en ondersteunen we vakmensen met een mooi en actueel aanbod om hun talent optimaal te ontwikkelen. Nu en in de toekomst” (Sven Asijee, directeur Wij Techniek).

Wij Techniek is er voor de vakmens
Wij Techniek zet zich in voor ruim 130.000 medewerkers en bijna 10.000 werkgevers in de technische installatiebranche. Wij Techniek stelt hen in staat hun talent te ontwikkelen. Helpt hen in beweging te komen en te blijven. Dit doet Wij Techniek met een gevarieerd aanbod aan bijeenkomsten, coaching, advies en subsidies. Het doel is dat vakmensen duurzaam inzetbaar blijven. Bedrijven worden ondersteund bij het versterken van hun ontwikkelcultuur. En door de instroom van nieuwe technici, jong en oud, te bevorderen.

De spin in het web
De bestuursleden van Wij Techniek zijn verheugd over de nieuwe naam. Wij Techniek staat voor expertise op het gebied van scholing en ontwikkeling, aldus John Dijkman (bestuursvoorzitter Wij Techniek): “We signaleren ontwikkelingen nationaal en in de regio. We verzamelen informatie en stimuleren anderen om deze om te zetten naar een gericht aanbod of doen dat zelf. We verbinden de vragen van vakmensen met een concreet antwoord. We zijn proactief en blijven meedenken over vandaag maar vooral ook over morgen. We zijn de spin in het web.”

Blijven bewegen
Zwanny Naber (vicevoorzitter Wij Techniek) looft de onderlinge samenwerking waar Wij Techniek voor staat. “Wij Techniek onderschrijft de richting die we als sociale partners gezamenlijk hebben gekozen voor de toekomst. We richten ons op de vakman en vrouw met de vraag: wat heb jij nodig om jezelf verder te ontwikkelen? En de vakmens, dat is iedereen: de monteur, de leidinggevende, de DGA. We moeten allen blijven bewegen in een snel veranderende omgeving.”

Nieuwe website
Bij een nieuwe naam hoort ook een nieuwe website: www.wij-techniek.nl. Hier vinden vakmensen nog eenvoudiger wat Wij Techniek voor hen kan beteken. Iedereen in de technische installatiebranche kan nog steeds bij Wij Techniek terecht voor alle advies, inspiratie informatie en ondersteuning die zij nodig hebben.

Nieuws Partner

Aftermovie netwerkbijeenkomst en Huis van Sarah

Hieronder de aftermovie van dinsdag 1 november 2022, van de…

Nieuws Partner

Netwerkbijeenkomst RIF Smart Builders en Huis van Sarah

Op 1 november organiseerden we de netwerkbijeenkomst vanuit RIF Smart…

Nieuws

Huis van Sarah in Ulft

Maak kennis met jouw rol in de toekomst! Als maatschappij…

Nieuws Partner

Bedrijfsprojecten 2023 – aanmelding geopend

Heeft uw bedrijf mooie projecten voor onze derdejaars Smart Building…

Geen categorie Nieuws Partner

Bedrijfsprojecten 2022 – Presentatie-avond 3e jaars Smart Building studenten

Op maandag 20 juni 2022 werden de bedrijfsprojecten gepresenteerd aan…

Nieuws Partner

MASTERCLASS INSTALLATIETECHNIEK – VERLOOP, VERGRIJZING, VERDUURZAMING. WAT NU?!

De installatiebranche groeit: Verduurzaming en een ouder wordende bevolking vragen…

Geen categorie Nieuws Partner

Open avond Grensland College

Wil jij direct na je mbo-niveau 4 in deeltijd doorstuderen…

Nieuws Partner

Bedrijfsprojecten 2021 afgesloten met presentaties

Op 6 oktober jl. waren de presentaties van de bedrijfsprojecten…

Afronding bedrijfsprojecten
Geen categorie

Afronding bedrijfsprojecten

Vandaag worden de bedrijfsprojecten afgesloten met presentaties door de studenten…

Nieuws Partner

Bedrijfsproject Van Wijnen Eibergen

Van onderzoeken, meedenken tot presenteren. Jurre, Daan, Kees en Brent,…